Over Quilthoeve
Quilt en patchwork zijn al jaren mijn hobby. Meestal met de naaimachine, soms, als ik erg veel tijd heb, ook wel met de hand als het om kleine werkstukken gaat.
Nooit heb ik er aan gedacht om van deze hobby mijn bedrijf te maken, maar nu het niet meer zo nodig is, ik ook een dagje ouder ben geworden en de kans zich voordoet om, samen met het bedrijf van mijn dochter Inge (eigenaresse van Stoffelke.nl) in een werkruimte en een winkelruimte te gaan werken, leek het mij een logische stap om toch te stap te zetten en te starten met de Quilthoeve.
Mijn wens is om vooral te werken met verantwoorde (o.a. GOTS en Oeko-Tex en biologische ) stoffen. Zie hiervoor ook mijn uitleg op OEKO-TEX/GOTS. Probleem daarbij is wel dat het voor hele kleine bedrijven vaak te duur is om het keurmerk aan te vragen – deze bedrijven vragen dan het keurmerk aan voor één land en niet voor heel Europa – als ik bij buitenlandse bedrijven stoffen bestel, kan het zijn dat het keurmerk dat zijn bijvoorbeeld voor Duitsland hebben, in Nederland niet vermeld mag worden. Er zijn bovendien al veel verschillende keurmerken die, zeker ook in de USA, met andere standaards werken. Voor mij betekent dat, dat ik extra oplet of de stoffen verantwoord (zonder gif) zijn geproduceerd en de mensen ‘ in de productielijn’. eerlijk betaald zijn voor hun werk.
Naast stof van de rol, verkoop ik ook Fat Quarters en voorgesneden pakketten. Ook patronen zullen beschikbaar komen. Daarnaast (zie ook de agenda) organiseer ik een Quiltbee en worden workshops gegeven. Het is ook mogelijk om een aantal dagen met een groep te verblijven. Onderdak wordt dan verzorgd door B&B Antoniushoeve (gevestigd in hetzelfde pand).
Kijk gerust rond op de website en vergeet voor het allerlaatste nieuws vooral ook mijn Facebookpagina niet te bekijken en te liken.
Hebt u speciale wensen of kunt u iets niet vinden? Neem dan gerust contact op via het contactformulier of telefonisch